לקבלת יעוץ ותיאום פגישה

השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    ירושה מיידית במות המוריש

    הקדמה:

    כלל ידוע הוא כי במות אדם עובר עיזבונו ליורשיו ונופל בחלקם (ראו ע"א 314/79 שליין נ' ברק וכן סעיף 1 לחוק). ואולם בשלב זה בעלותם של היורשים בעיזבון הינה ערטילאית שכן זהותם וחלקו של כל אחד מהם בעיזבון ייקבעו רק לכשיינתן צו ירושה או צו קיום צוואה.

    צו קיום צוואה וצו הירושה הינם דקלרטיביים בלבד אשר בין השאר קובעים את חלקו של כל אחד מהיורשים בעיזבון למעט חלקים שבוטלו על-ידי בית משפט.

    זכות הנושים:

    יצוין כי צווים שניתנו על נכסי המנוח לפני מותו, ימשיכו לחול על אף "נפילתם" לידי יורשיו, כלומר זכות הקניין של היורשים אינה מייתרת צווים שניתנו על נכסי המנוח לפני מותו, כך שבעצם זכותו של יורש לגבי נכס מסוים קמה רק לאחר סילוק החובות מן העיזבון. בהתאם, זכותו של יורש לגבי נכס מסוים קמה אפוא רק משחולקו נכסי העיזבון בהתאם לחוק (ראו לעניין זה ע"א 314/79 שליין נ' ברק ) מכאן כי חלקו של יורש בעיזבון לא ידוע בעת פטירת המוריש ובעצם כך, עקרון הנפילה הוא מושג מהותי אך ערטילאי שאינו קובע באופן חד משמעי מה יירש יורש מסוים.

    מסקנה:

    מהאמור עולה כי כאשר מעוניינים להגיש צו קיום צוואה או לקבל צו ירושה ראוי להיוועץ בעורך דין אשר יידע לפעול במסלול הטוב ביותר עבור היורש כדי שלא ייוצר מצב שנעשו טעויות בבקשת הקיום.

    ליעוץ בענייני ירושה פנה אלינו כבר עתה – 04-8100170

    לקבלת יעוץ ותיאום פגישה

    השאירו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      פרסום עורכי דין באינטרנט פרסום עורכי דין באינטרנט